Digitalna pristupačnost
...

utorak, 17. rujna 2024.

Obuka za članove i zamjenike biračkih odbora
...

Obuka za članove i predsjednike biračkih odbora za izbornu jedincu Orašje bit će održana u utorak 24.09.2024. godine u Kino dvorani Orašje s početkom u 16.00 sati. Pozivaju se svi članovi i njihovi zamjenici koji su imenovani Rješenjem o imenovanju članova i zamjenika biračkih odbora i mobilnih timova u osnovnoj izbornoj jedinici 022 Orašje za Lokalne izbore u BiH 2024. godine, broj: 11/24 od 21.08.2024. godine na obuku jer je ona obavezna. Na obuku je potrebno ponijeti olovku i broj transakcijskog računa koji ne mora biti u obliku potvrde iz banke, dovoljno ga je prepisati s bankovne kartice ili iz mobilnih aplikacija.

Gradsko izborno povjerenstvo Orašje ovim putem obavještava sve birače grada Orašja da će sva biračka mjesta po naseljenim mjestima biti na jednom mjestu odnosno po školama. To se posebno odnosi na Orašje gdje će sva biračka mjesta biti u Srednjoj strukovnoj školi, Vidovice u Osnovnoj školi, Bok u Osnovnoj školi, sva tri biračka mjesta u Tolisi isto u Osnovnoj školi. U domovima kulture ostaju izborna mjesta u Ugljari i Kopanicama jer tamo nema osnovnih škola.

Gradsko izborno povjerenstvo obavještava sve birače da ukoliko žele dati svoj glas kandidatima s Liste za Gradsko vijeće Orašje mogu izabrati do 3 kandidata u okviru jedne stranke, a ne glasati za onoliko osoba koliko žele jer u tom slučaju glas se broji samo za stranku. Glasanje do 3 kandidata unutar jedne Liste jedna je od novih izmjena Izbornog zakona ove godine gdje je utvrđeno da se preferencijalni glas može dati maksimalno trojici kandidata.